Sastojci
6 osoba
15 dag maslaca
20 dag šećera
10 dag čokolade za kuhanje
15 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
7 bjelanjaka
malo Prašak za pecivo Docela
malo ruma
čokoladna glazura.
Priprema
1.
Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka.Čokoladu otopite(može u mikrovalnoj)pa je izmiksajte sa maslacem i šećerom.Dodajte brašno,prašak za pecivo i malo ruma.Dobro izmiksajte.Dodajte na kraju snijeg od bjelanjaka.
2.
Smjesu izlijte u manji pleh obložen pek papirom (veličine pleha 32*20 cm).Pecite na 180 stupnjeva oko 30 -35 minuta.
3.
Kolač po želji možete ukrasiti marmeladom po želji,čokoladnom glazurom,sjeckanim orasima,lješnjacima.....
4.
Za čokoladnu glazuru otopite na pari 15 dag čokolade za kuhanje i dodajte par(2-3 v.ž) ulja.....Premažite njome kolač...Kad se glazura počne hladiti posipajte po želji sjeckanim lješnjacima....
Nema komentara:
Objavi komentar