
Sastojci
1 šolja pšeničnog griza
2 pune kašike brašna
1-1,5 šolja šećera
5 šolja mlijeka
1 vanilin šećer Dolcela
1 kašika putera
i još:
po ukusu sjeckani orasi, pistaći, bademi, lješnjaci...
i kokosovo brašno Dolcela
1 šolja = 200 ml
Priprema
1.
U tavi propržiti griz i brašno. Pržiti oko 4 minute, uz neprestano miješanje. Dodati šećer i vanilin šećer, pa odmah sipati mlijeko (neprestano miješati, da se ne stvore grudice)! Kada krem dobije gustinu, maknuti i dodati puter. Promiješati i ostaviti da se prohladi (ne treba biti potpuno hladno za oblikovanje)!
2.
Od smjese oblikovati kuglice, pa svaku uvaljati u kokosovo brašno. Prilikom oblikovanja kuglica, potrebno je često kvasiti ruke.
3.
U sredini svake kuglice prstom napraviti udubljenje, pa u isto staviti sjeckane orahe, pistaće, lješnjake...
4.
Dobro ohladiti u frižideru, pa poslužiti!
Nema komentara:
Objavi komentar