
Sastojci
1 kg cvekle
1 kg sargarepe
1 kg celera
1 kg jabuka
1 kg limuna
1 kg meda
Priprema
1.
Cveklu oguliti. Koristiti je svezu. Sargarepu i celer takodje oguliti. Jabuke koristiti sa korom, samo ih dobro oprati. Limun drzati u sodi bikarboni i koristiti sa korom. Sve sastojke samleti u masini za meso (na sitnu resetku) ili u multipraktiku. Preliti medom, dobro izmesati i staviti u tegle.
2.
Posto se dobije veca kolicina ne bi bilo lose zamrznuti jer hoce da se pokvari. Vadite teglu po teglu, kako trosite. Moja mama zamrzava u staklenim teglama i nema problema. Nije joj se desilo da pukne ili nesto slicno. A moze se pakovati i u plasticne posude.
3.
Uzima se svako jutro po dve supene kasike. Meni se mnogo dopada tako da uzmem i u toku dana po kasiku kad mi dodje. Ne moze da skodi :).
Nema komentara:
Objavi komentar