četvrtak, 17. ožujka 2016.

Punjeni pileći zabatci

Punjeni pileći zabatci

Sastojci
4 zabatka
400 g bijele
šaka listova špinata
svjezi persin
mazuran, timijan začini po ukusu
sol,papar
Priprema
1.
Meso odvojite od kosti,  pazeći da ostane u jednom komadu.

2.
Nadjev pripremite tako da ogulite  kožu s kobasice i ovaj sadržaj usitnite s špinatom ,češnjakom  i začinskim biljem.

3.
 Mjesto gdje je bila kost napunite nadjevom .

4.
Pećnicu zagrijte  na 200°C.
Posudu za pečenje obložite masnim papirom i stavite pileće zabatke umotane u alu foliju ,možete zabatke nakon punjenja nadjevom vezati užetom, tada folija nije potrebna. Na kraju pečenja izvadite vezicu.

5.
Pecite u pećnici približno 30 minuta.
Nakon 15-tak minuta pečenja  zabatcima odmotajte foljiju .
6.
Uz zabatke pekla sam  krumpir ( prtethodno prokuhan u vodi ) za nadjev iskoristila  mali dio ostataka iste  smjese s dodatkom izdubljenog djela krumpira i sira  gaude , a jednostavno može se dodati  krumpir  oguljen  posoljen i popapren narezan na ploške .
Posluživanje
Poslužite uz sezonsku salatu.
Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar