
Sastojci
4 zabatka
400 g bijele
šaka listova špinata
svjezi persin
mazuran, timijan začini po ukusu
sol,papar
Priprema
1.
Meso odvojite od kosti, pazeći da ostane u jednom komadu.
2.
Nadjev pripremite tako da ogulite kožu s kobasice i ovaj sadržaj usitnite s špinatom ,češnjakom i začinskim biljem.
3.
Mjesto gdje je bila kost napunite nadjevom .
4.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Posudu za pečenje obložite masnim papirom i stavite pileće zabatke umotane u alu foliju ,možete zabatke nakon punjenja nadjevom vezati užetom, tada folija nije potrebna. Na kraju pečenja izvadite vezicu.
5.
Pecite u pećnici približno 30 minuta.
Nakon 15-tak minuta pečenja zabatcima odmotajte foljiju .
6.
Uz zabatke pekla sam krumpir ( prtethodno prokuhan u vodi ) za nadjev iskoristila mali dio ostataka iste smjese s dodatkom izdubljenog djela krumpira i sira gaude , a jednostavno može se dodati krumpir oguljen posoljen i popapren narezan na ploške .
Posluživanje
Poslužite uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar