petak, 18. ožujka 2016.

Marinirani pileći ražnjići sa povrćem

Marinirani pileći ražnjići sa povrćem

Sastojci
500 g pilećih prsa
Marinada
3 supene kašike maslinovog ulja
mala kašika aleve paprike
mala kašika majčine dušice
pola male kašike kurkume
so i biber
Povrće
1 patlidžan
2 crvene paprike roge
1 zelena paprika
1 tikvica
1 crni luk
4-5 kom. cherry paradajza

Priprema
1.
Meso izrežite na kockice pazeći da su otprilike iste veličine. Pospite začinima i maslinovim uljem pa dobro izmiješajte. Ostavite u frižider najmanje sat vremena.
2.
Patlidžan i tikvicu narežite na ploške pa onda na četvrtine, odložite na kuhinjski ubrus i malo posolite kako bi se otpustila tekućina.

Za to vrijeme izrežite ostalo povrće. Luk i paprike na jednake komade, a cherry paradajz na ploške.
3.
Naizmjenično slažite meso i povrće na štapiće. Još malo ih posolite te sasvim malo poprskajte uljem.

Zagrijanu grill tavu premažite sa malo ulja i pržite ražnjiće uz često okretanje kako bi se sa svih strana ravnomjerno ispržili.

.

Nema komentara:

Objavi komentar