utorak, 22. ožujka 2016.

Piletina na jos jedan nacin



Sastojci
400-500 grama belog pilećeg mesa
1 kasika grckog jogurta
2 kasike maslinovog ulja
1 kasikica Dijon senfa
po ukusu sol, biber, beli luk u prahu
3 jaja
mast ili maslinovo ulje za przenje
po zelji limunov sok

Priprema
1.
Belo pilece meso iseci na dugacke tanke trake ili koristiti kupovne mini filete. Meso posoliti, pobiberiti, dodati beli luk u prahu, senf, grcki jogurt i maslinovo ulje. Dobro izmesati i ostaviti da odstoji najmanje pola sata.
2.
Od belanjaka ulupati cvrst sneg.
Posoliti. Dodati jedno po jedno zumance neprestano miksajuci. U tiganju zagrejati mast ili ulje. Pomocu viljuske umakati meso u umucena jaja. Nek sto vise smese ostane okolo mesa. Peci na laganoj vatri dok ne porumeni sa obadve strane i stavljati da se ocedi na kuhinjskom papiru.
3.
Po zelji poprskati sa limunovim sokom. Od ostatka smese od jaja napraviti palacinku.

Nema komentara:

Objavi komentar