
Sastojci 6 osoba
PRHKO TIJESTO
1 jaje
400 gr brašna
250 gr maslaca
200 gr šećera
BISKVIT
3 jaja
1 kiselo vrhnje
70 gr šećera u prahu
2 žlice kakao praha
1 žličica sode bikarbone
KREMA
1/2 l mlijeka
1 vanilin šećer
200 gr šećera
4 žlice gustina
250 gr margarina
2 crvena preljeva
crni ribiz
Priprema
1.
Zamjesite prhko tijesto od svih satojaka. Podjelite u 3 manje kugle i stavite na 30 min u zamrzivač.
2.
Izradite jaja i šećer te dodajte kiselo vrhnje i sodu bikarbonu.
3.
U tu smjesu naribajte prethodno napravljeno prhko tijesto. Ja ponekad u iskidam tijesdto prstima na manje kaomdiće. Bitno da se vidi razlika između smeđeg i svijetlog dijela. Izmjesšajte smjesu siavite peći na 180 stupnjeva cca 30 min.
4.
Dok se biskvit hladi skuhate fil. Od litre mlijeka odvojite dio te razmutite gustin. Otatak mlijeka stavite da zakuha sa šećerom i dodajte razmućeni gustin. Kuhajte dok ne dobijete lijepu glatku kremu bez grudica. Ostavite da se krema ohladi.
5.
U ohlađenu kremu umiksajte mragarin. Premažite biskvit kremom i poslažite ribiz. Kuhate preljev i prelijte preko kolača.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar