
Sastojci
Tamni čokoladni mousse
180 g tamne čokolade
60 ml vruće vode
70 ml hladne vode (iz hladnjaka)
Mliječni čokoladni mousse
180 g mliječne čokolade
60 ml vruće vode
60 ml hladne vode (iz hladnjaka)
Bijeli čokoladni mousse
180 g bijele čokolade
60 ml vruće vode
40 ml hladne vode (iz hladnjaka)
Priprema
1.
U svaku čokoladu stavite vruću vodu, stavite u miklovalnu na 30 sekundi i promiješajte. Vidjet ćete da smjesa još nije glatka pa vratite smjesu na još 20 sekundi u mikrovalnu, opet dobro promiješajte da vam čokolada bude glatka bez ostataka čokolade. Za sve vrste čokolade je isti postupak!!!
2.
Svaku čokoladu prelijte u jednu plastičnu vrećicu (slika ispod), pričvrstite i izravnajte je dlanovima po cijeloj vrećici te ohladite u hladnjaku oko jedan sat.
3.
Nakon što se čokolada ohladila, maknite je iz vrećice i stavite u zdjelu. Zatim mikserom izmiksajte čokoladu dok ne postane ko krema.
4.
Dodajte pola hladne vode u smjesu i izmiksajte i zatim drugu polovicu vode pa opet izmiksajte. Smjesa će imati konzistenciju kao mousse (pjenasto i prozračno).
5.
Zatim mousse prenesite u slastičarsku vrećicu i stavite prvo tamnu kremu na dnu čaše, čašu malo protresite da dobijete ravnu površinu i ostavite u hladnjaku da se stisne. Za to vrijeme napravite mliječnu kremu - postupak je ISTI kao i za crnu kremu! Nakon što ste napravili kremu prenesite je u slastičarsku vrećicu i stavite je na crnu kremu te malo protresite. Kremu stavite u hladnjak da se stisne, a za to vrijeme radite zadnju, bijelu kremu. Nakon što ste je napravili stavite je na mliječnu kremu, protresite i mousse stavite u hladnjak oko 30 minuta da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar