
Sastojci
600 g Glatkog brašna
½ žličice soli
50 g Gussnela Dolcela
75 g maslaca
2 vrećice Kvasca instant Dolcela
360 ml mlijeka
75 g šećera
1 jaje
1 vrećica Limun šećera Dolcela
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
325 g Lino lade nougat
150 g popečenih lješnjaka
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1.
Brašno posolite i pomiješajte s Gussnelom.
2.
U višu posudu stavite omekšali maslac, suhi kvasac, mlijeko, šećer, jaje, limun šećer i vanilin šećer. Sve dobro promiješajte električnom miješalicom, pa postupno dodajte brašno neprestano miješajući.
3.
Kada ste dobili glatko tijesto, ostavite ga u pobrašnjenoj posudi neka odstoji jedan sat.
4.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na dimenziju 50×40 cm, premažite ga Lino ladom nougat, pospite mljevenim popečenim lješnjacima i zarolajte po dužini.
5.
Lim za pečenje (30×40 cm) obložite papirom za pečenje. Roladu prebacite na lim, oblikujte u vijenac i spojite krajeve. Vlažnim škarama vijenac zarezujte svaka 3 cm do 2/3 dubine tijesta.
6.
Zarezane šnite lagano zaokrenite u jednu stranu kako bi bile djelomično položene jedna na drugu. Ostavite neka se diže oko 45 minuta i premažite razmućenim jajetom.
7.
Pecite 30-ak minuta na 170 °C.
Posluživanje
Pečenu roladu pustite da se malo ohladi i poslužite.
Savjet
Pečenu roladu možete posuti šećerom u prahu ili preliti sirupom ili glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar