nedjelja, 20. ožujka 2016.

Mini banana&pudding cake



Sastojci  2 osobe
70g digestive keksa
35g maslaca
350ml mlijeka
1 Puding okus vanilija Dolcela
2 žlice šećera
4-5 kapljica ekstrakta banane
DEKORACIJA
karamela
nasjeckane banane

Priprema
1.
Digestive kekse samljeti ili ih ručno usitniti, a zatim ih rukama pomiješati sa maslacem sobne temperature dok ne dobijete homogenu smjesu.
Smjesu rukama utisnite na dno malog kalupa za tortu promjera 12cm.
Ostavite kalup u hladnjaku dok skuhate puding.
2.
Puding skuhati sa 350ml mlijeka i 2 žlice šećera.
Tijekom kuhanja dodati nekoliko kapljica ekstrakta banane.
Kada puding bude gotov prelijte ga preko keksa u kalupu.
Ostaviti torticu da se ohladi minimalno 2 sata prije ukrašavanja
3.
Preliti karamelom i ukrasiti bananama.
Karamel preljev napravila sam tako da sam 250g šećera u loncu otopila na laganoj vatri do svjetlosmeđe boje te ga maknula sa vatre, a zatim u lonac postepeno dodavala 250ml slatkog vrhnja stalno miješajući.Nakon toga vratila sam lonac na laganu vatru i miješala dok smijesa nije postala jednolična i glatka.
Kada je preljev gotov procijediti ga u teglu i držati u hladnjaku, gdje može trajati do mjesec dana.
4.
Dekorirajte ga sa nasjeckanim bananama sa strane ili po želji.
Posluživanje
Uživajte!


Nema komentara:

Objavi komentar