
Sastojci
600g pilećih krilca
1 kapula
80g maslaca
50g suhe slanine
žlica Koncentrata rajčica Podravka
žlicica Slatke paprike mljevene Podravka i malo ljute
žlica škrobnog brašna Gussnel
žlica vrhnja za kuhanje
malo ulja
Tjestenine npr. Penne rigate
Priprema
1.
Pileća krilca operite posušite pa dobro pospite vegetom
2.
U široj ,plićoj, posudi ugrijte maslac, popirjajte sjeckanu kapulu pa dodajte slaninu isjeckanu na kockice.
3.
Dodajte pileća krilca i izmješajte.
4.
Dodajte koncentat rajčicu ,malo šećera ,žlicicu slatke mjevene paprike i malo ljute ako volite ,pospite gustinom i polako podljevajte temeljcem (pileća juha) ili vodom.
Poklopite i pirjajte dok piletina ne omekša. Potkraj pirjanja dodajte žlicu vrhnja za kuhanje.
5.
Penne ili neku drugu tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi u koju ste dodali malo ulja prema uputama na pakiranju .
Posluživanje
Poslužite uz prilog od tjesteninine i sezonsku salatu.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar