
Sastojci 4 osobe
Za palacinke:
3 jaja
5 dcl mlijeka
1 zlicica soli
30 dag mekog brasna
Za umak:
500 g pilecih prsa
500 g svjezih sampinjona
2 manje tikvice
besamel umak
maslinovo ulje
sol
Vegeta
Priprema
1.
Napravite smjesu za palacinke (jaja, sol, mlijeko i brasno), ali bez secera - trebaju nam slane palacinke! :)
2.
Ispecite palacinke, prerezite po sredini tako da dobijete dvije polovice i ostavite ih sa strane. Upalite pecnicu da se grije na 200 stupnjeva.
3.
Narezite piletinu na kockice, dodajte vegete i stavite na prethodno zagrijanu tavu. (Odaberite da li zelite koristiti ulje/mast ili ne, ja sam radila na nekoliko kapi maslinovog ulja.) Pecite dok ne poprimi zlatnu boju.
4.
Za to vrijeme, u drugoj tavi stavite narezane gljive i malo posolite da sol izvuce vodu iz njih. Ostavite da se pirjaju, povremeno ih promijesajte da se ne zaljepe.
5.
Nakon sto su se gljive pirjale neko vrijeme, na njih dodajte naribane tikvice. Naribane tikvice ce takodjer pustiti vodu i imati cete vise tekucine u tavi. U njih sada mozete dodati i piletinu. Pustite da tekucina ispari.
6.
Besamel umak dodajte u gljive, tikvice i piletinu, te promijesajte i jos malo prokuhajte. Dodajte jos vegete po potrebi. (Umjesto besamela, mozete koristiti umak ili juhu od gljiva, te vrhnje za kuhanje. Meni je osobno najdrazi besamel umak.) Sjetite se ostaviti dio besamela sa strane jer ce Vam trebati na kraju.
7.
U tepsiju poslozite prvo palacinke na dno. (rezali smo ih na pocetku kako bi se poslozile po obliku tepsije.) Ja sam za dno koristila dva reda palacinki kako bi dobila malo deblji sloj.
8.
Na te palacinke dodajte umak i pokrijte novim slojem palacinki.
9.
Ponovite po zelji, to jest ovisno koliko slojeva zelite imati.
10.
Na samom kraju, zadnji sloj palacinki pokrijte samim besamel umakom. To je da gornji sloj palacinki ne zagori. Stavite u zagrijanu pecnicu i pecite oko 30 minuta.
Posluživanje
Narezite na kocke i posluzite na tanjuru. Mi smo ih jeli uz salatu od svjezeg mladog spinata i cherry rajcicama. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar