
Sastojci
125 g brasno
100 g secera
15 g (ili 2 kasike) kakaa
prstohvat soli
113 g putera
350 g secera u prahu
43 g omeksalog putera
60 ml slatke pavlake
10 ml (ili 2 pune kasicice) pepermint extrakt
255 g tamne cokolade (60-80%)
1/2 kasicice kokosovog ulja (nije obavezno).
Priprema
1.
Zagrejati rernu na 170 stepeni. Oblozite cetvrtasti pleh sa pek papirom. Dimenzija pleha je 23 centimetara.
2.
U food processor-u stavite brasno, kakao, i prstohvat soli. Kratko promesati. Zatim dodati maslac (hladan, iz frizidera), i sve to zajedno promesati dok ne dobijete glatko testo. Ako nemate food processor nije uopste problem, mozete koristiti rucni mikser, samo pazljivo sa miksanjem hladnog maslaca. Maslac u tom slucaju bi trebalo da se izvadi iz frizidera oko 15 do 30 minuta pre upotrebe. Stavite testo u plehu i izravnajte ga. Ovo testo je slicno shortbread-u. I bice tanak slaj u plehu, da vas ovo ne brine. Peci oko 25 minuta. Ne vise od 30 jer ce vam testo biti suho. Staviti sa strane da se popuno ohladi.
3.
Sa mikserom izmiksajte secer u prahu, maslac, slatku pavlaku, i pepermint ekstrakt. Miksajte dok ne dobijete gust i glatak fil. Filovati hladno testo. Ovaj fil je jako gust. Ja sam koristila dve velike kasike pri filovanju (pozadina kasike) i tako je bilo lakse. Stavite u frizideru da se hladi sat vremena.
4.
Zajedno sa pek papirom izvadite kocke iz pleha i secite male kocke dimenzije oko 3.5, 4 centimetara. Kocke su prilicno male. Ja sam imala oko 35 kocki.
5.
Otopite cokoladu na pari. Skinuti je sa pare kada je skoro sva cokolada otopljena i mesati da se potpuno otopi. Ako imate kokosovo ulje sada dodati cokoladi ako ne glazura je spremana. Filovati svaku kocku sa jednom punom kasicicom otopljene cokolade. Staviti kocke sa strane da se cokolada stegne i kocke su spremne za uzivanje!
Posluživanje
Ja sam kocke drzala u frizideru i sluzila ih hladne ali mi se vise svidjaju kada su bile van frizidera oko 30 minuta, tada su mi mnogo bolje.
Nema komentara:
Objavi komentar