subota, 26. ožujka 2016.

Mak stapici



Sastojci
500 gr Pšenično glatko brašno Podravka
7 gr suhog kvasca
1/4 kasicice soli
50 gr secera
250 ml tople vode
80 ml ulja
I jos je potrebno
50 ml vode
1 kasicica brasna
50 ml sirupa
mak

Priprema
1.
U brasno dodari suhe sastojke,izmijesati,pa dodati vodu i ulje. Zamijesiti glatko tijesto,po potrebi dodati jos maalo brasna(tijesto je inace malo mekse) i sotaviti da se udupla.
2.
Tijesto istresti na pobrasnjenoj povrsini i podijeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razvaljati kao na slici. Zarolati i redjati na pleh oblozen papirom.

3.
Ostaviti tijesto jos pola sata da nadolazi.

4.
Nadoslo tijesto premazati sa mjesavinom od 50 ml vode i 1 kasicicom brasna i posuti makom. Peci na 200 C oko 20 minuta.

5.
Sirup pripremiti : Izmijesati 1 kasiku secera sa 50 ml vode i pecene stapice premazati sa sirupom. Prijatno

Posluživanje
Sluziti sa dzemom ili po zelji

Nema komentara:

Objavi komentar