
Sastojci
potrebno
oko 500-gr. brasna
malo/po ukusu/ soli
oko 1/2 pakovanja,a moze i manje praska za pecivo/moze u zamenu soda bikarbona/
sasvim malo ulja/a moze i da se ne stavi/
po potrebi tople vode
za nadev
oko 100-150gr tucanih oraha
2 cesnja bjelog luka
po potrebi/oko 200ml. tople vode
po ukusu/sasvim malo/ so
Priprema
1.
Brasno pomjesajte sa praskom za pecivo/sodu bikarbonu/,pa dodajte tople vode i so.
2.
Kasa-smjesa treba da bude malo gusca nego za palacinke.
3.
Ostavite da odstoji neko vreme/oko 0, 5 sata/promesajte, pa na uobicajeni nacin pecite palacinke na namascenoj tavi/tiganja za palacinke/.
4.
Priprema preliva:
5.
Cesnjevi bjelog luka stavite u posudu, dodajte malo soli/kako ne bi vam klizio dog ga gmecite/i dobro ga istucajte/da dodze kao krema/.
6.
U malo dublje posude stavite bjeli luk, dodajte malo ulja/oko 3-4 kapljice/,promesajte ,pa dodajte vrucu vodu, pri sto morate postojano mjesati.Smjesa dobice bjeluzlavu boju.
7.
Na pritki tanjir stavite jednu palacinku, s kutlacom malo je natopite sa prelivom
8.
od bjelog lika, pa narosite sa tucanim orasima.Sve ovo ponavljati sve dok ima palacinka ,preliv i orasi.Zavrsite sa palacikom.
9.
Dobivena torta od palacinke narezite na nacin kako sto zelite.Ja sam je narezala kao zvezdu/uobicajeni pocetak za rezanje baklave u pkruglom plehu/.
Posluživanje
Ovo je /bar ja tako mislim/jedan nas tradicionalan recepata za posni petulici.Ovako se rade vise generacija unazad u mojoj familiji.
Nema komentara:
Objavi komentar