srijeda, 23. ožujka 2016.

Radetzky riža



Sastojci  6 osoba
25 dkg Riže dugo zrno Podravka
2 dkg maslaca
15 dkg šećera
3 žlice vruće vode
1 naranča sok
1 limun sok
3 žlice ruma
1 šaka krupno narezanih oraha
1 šaka krušnih mrvica
15 dkg čokolade za kuhanje
Snijeg od bjelanjaka
3 bjelanjka
3 žlice šećera u prahu
Čokoladna glazura
10 dkg čokolade
3 dkg maslaca
1 žlica ulja

Priprema
1.
Rižu skuhati da omekani u posoljenoj vodi,ali ne da se sasvim raskaši.Možete koristiti bilo koju vrstu riže.Orahe krupno nasjeckati,čokoladu naribati.Tepsiju namazati i posuti krušnim mrvicama.

2.
Uposudi rastopiti maslac i zašpinati s šećerom ,dodati vruću vodu,sok od limuna i naranče.

3.
U posudi izmješajte ocijeđenu rižu,orahe,krušne mrvice,smjesu od šećera,rum.
4.
U tepsiju staviti pola smjese ,posuti naribanom čokoladom i prekriti drugom polovicom smjese.

5.
Napravite snijeg od bjelanjaka s šećerom i premažite rižu.Zapecite u pećnici na 170*C dok snijeg ne požuti.

6.
Kad se ispeklo i malo ohladilo ja sam stavila i čokoladnu glazuru jer mi je samo s snijegom bilo "pusto".Također sam stavila u smjesu riže ,oraha i krušnih mrvica malo sjeckanih brusnica.Mislim također da sam i malo previše ocijedila rižu,idući put ću ostaviti malo sluzi od kuhanja riže.

Nema komentara:

Objavi komentar