srijeda, 23. ožujka 2016.

Biskvit s pjenom od sira



Sastojci
Biskvit
4 žumanjka
180 g šećera
4 žlice tople vode
aroma kruškovca
180 g brašna
1 prašak za pecivo
4 bjelanjka
Pjena od sira
500 g svježeg kravljeg sira
200 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
korica limuna
sok od polovice limuna

Priprema
Biskvit
1.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i postepeno dodavati vodu.
2.
Dodati aromu kruškovca, brašno pomiješano s praškom za pecivom i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
3.
Biskvit peći na 150°C 15-20 min. Kada se ohladi biskvit uzdužno prerezati.
Pjena od sira
1.
Sir dobro izmiješati i dodati naribanu limunovu koricu i sok od pola limuna (ako ne volite intenzivniji okus limuna dodajte samo koricu limuna bez soka).
Umiješati tučeno slatko vrhnje sa šećerom.
2.
Koru biskvita namazati pjenom od sira i na to staviti drugu koru.
Kolač posuti sa šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar