
Sastojci
4 bataka sa karabatakom
1 kg krompira
2 manja limuna
šaka maslina
2 glavice belog luka
grančica ruzmarina
suvi biljni začin
sveže mleveni crni biber
kurkuma u prahu
đumbir u prahu
beli luk u prahu
morska so
Priprema
1.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 220°C.
Krompir posuti suvim biljnim začinom, sveže mlevenim crnim biberom, belim lukom u prahu, politi maslinovim uljem i dobro promešati ili protresti pa izručiti u tepsiju i rasporediti po celoj površini iste.
2.
Batake oprati, posušiti, staviti u istu činiju u kojoj je bio krompir i začiniti istim začinima uz dodatak kurkume i đumbira u prahu, utrljati ih u meso pa ga položiti preko krompira.
3.
Pored bataka dodati kriške limuna, masline i glavice belog luka presečene na pola, posoljene i polivene maslinovim uljem, posuti ruzmarinom, pokriti aluminijumskom folijom i peći 30 minuta.
Skinuti foliju, pa nastaviti pečenje da meso lepo porumeni.
Posluživanje
Poslužiti uz zelenu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar