četvrtak, 17. ožujka 2016.

Pogačice sa pavlakom

Pogačice sa pavlakom

Sastojci
500 gr brašna
2 jaja
1 čaša oko 180 gr kisele pavlake
2 kašičice soli
250 gr putera
30 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 belance

Priprema
1.

Prosejte brašno u posudu za testo, pa napravite udubljenje.
2.

Oko udubljenja pospite so, a u sredinu dodajte izmrvljeni kvasac, viljuškom umućena jaja, šećer, kiselu pavlaku i na kockice iseckan puter.
3.

Rukama mesite dok se masa na izjednači. Ako je testo mnogo lepljivo dodajte još malo prosejanog brašna.
4.

Od testa formirati loptu, pospite je sa malo brašna, činiju poklopite i ostavite u frižideru na 2-3 sata.
5.

Naraslo testo blago premesite, stavite na radnu površinu, pa oklagijom razvijte u ne mnogo tanak pravougaonik.
6.

Okruglom modlom prečnika 7cm vadite pogačice i ređajte ih na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje.
7.

Pripremljene pogačice prekrijte streč folijom i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.
8.

Svaku premažite vuljuškom umućenim belancetom.

9.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-tak minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar