srijeda, 16. ožujka 2016.

HRSKAVA POHANA PILETINA



Sastojci
400 g piletine(u komadima za pohanje)
3 žlice brašna
1 jaje
50 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
70 g polutvrdog sira(naribanog)
- sol
- papar(svježe mljeven)
80 g kukuruznih pahuljica
1 žličica mješavine mediteranskih začina(ružmarin,majčina dušica,čubar,bosiljak,estragon)
50 g maslaca
Priprema
1.pileće meso operite i razrežite ga oko kostiju,posušite ga kuhinjskim ubrusima
-u zdjelici promješajte jaje sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje,posolite(vodite računa o slanosti sira)i popaprite a zatim u smjesu umješajte naribani sir i sve zajedno promješajte
2.kukuruzne pahuljice stavite u najlon vrećicu(za duboko)pa ih uz pomoć čaše ili valjka izmrvite(ali tako da vam pola pahuljica bude fino izmrvljeno a pola nek ostane krupno usitnjeno),pahuljice istresite u tanjur i primješajte im mješavinu mediteranskih začina(po želji možete umjesto ove mješavine koristiti 1 žličicu mljevene crvene paprike i 1 žličicu suhog vlasca)
-na drugi tanjur stvarite brašno
3.pećnicu ugrijte na 180 C(ja sam pekla na 200 C jer sam imala neke veče komade piletine),a veći pleh obložite pek papirom
4.pripremljene komade piletine lagano posolite a zatim svaki komad mesa uvaljajte u brašno,pa umočite u smjesu od vrhnja i sira a onda uvaljajte sa svih strana u kukuruzne pahuljice
5.meso posložite na pripremljeni pleh i na svaki komad mesa stavite dva listića maslaca i stavite peći u zagrijanu pećnicu dok piletina ne postane hrckava i zlatno žute boje(oko 25 do 30 min),vrijeme pećenja ovisi o veličini  komada mesa i o pećnici
6.nama je ovo bio fini ručak uz kuhani krompir sa sosom od češnjaka i peršina(po receptu od Mimi-Atlanta)i uz kiseli kupus kao prilog na brzinu(po receptu od Elune)
7.-recept malo prilagođen mojim guštima iz priloga jednih dnevnih novina
Posluživanje
servirati toplo uz prilog po želji,kuhani krompir ili varivo od povrća...i neku zelenu salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar