utorak, 2. veljače 2016.

Brza gibanica

Brzu gibanicu probajte dok je topla.



Sastojci
Potrebno je:
500 g kora za gibanicu
300 g sira
2 šoljice ulja
2 jajeta
1 čaša kisele pavlake
malo soli ako sir nije slan

Priprema
1
Umutiti jaja sa malo kisele vode, zatim dodati ulje i izdrobljen sir i masu dobro izmešati, zatim dodati kiselu pavlaku. Ponovo masu izmešati. Tepsiju namazati i ređati kore.
2
Prvo staviti jednu koru na dno tepsije, zatim zgužvati dve kore i umočiti ih u nadev, pa ih razvući po tepsiji, ponovo staviti jednu koru, pa ponovo dve zgužvane kore i tako dok se sav materijal ne utroši, vodeći računa da jedna kora bude poslednja. Poslednju koru premazati uljem.
3
Gibanicu peći na umerenoj temperaturi. Gibanica pripremana na ovaj način mora biti šupljikava.
4

Služi se dok je topla.

Izvor :Recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar